• Photograph of man and woman smiling on bed

TEMPUR SEALY SUOMI VERKKOSIVUSTON TIETOSUOJA- JA EVÄSTEILMOITUS

Viimeksi päivitetty Toukokuu 2018

Mitä tämä ilmoitus kattaa?

Tämä tietosuojailmoitus kuvaa, miten Tempur Sealy Suomi OY (kutsutaan myös nimellä ”Tempur Sealy” tai ”me”) käyttää tietojasi, kun käytät tuotteitamme, palveluitamme ja verkkosivustojamme.

Se kuvaa myös tietosuojaoikeutesi, mukaan lukien oikeus vastustaa Tempur Sealyn suorittamaa käsittelyä. Lisätietoja oikeuksistasi ja niiden käyttämisestä on kohdassa ”Mitä oikeuksia minulla on?”.

Voimme myös antaa sinulle lisätietoja kerätessämme henkilötietojasi, jos olemme sitä mieltä, että relevanttien ja ajankohtaisten tietojen antaminen on hyödyllistä.

Mitä tietoja keräämme?

Keräämme ja käsittelemme sinua koskevia henkilötietoja, kun olet vuorovaikutuksessa meidän ja verkkosivustojemme kanssa, ja kun haet tai käytät jotain tuotteistamme tai palveluistamme. Tietoihin kuuluu:

  • Nimi, ikä, syntymäaika ja sukupuoli.
  • Yhteystiedot, kuten laskutus- ja toimitusosoite, sähköpostiosoite ja puhelinnumero.
  • Käyttäjätunnus ja salasana.
  • Pankkitiedot, mukaan lukien pankki- tai luottokorttitiedot, järjestyskoodit, tilinumero sekä myös maksutapahtumatiedot, mukaan lukien ostamasi tuotteet tai kun haet Tempur Sealy -rahoitusta tai jotain muuta tarjoamaamme rahoitusta.
  • Henkilökohtaiset mieltymykset, kuten tiedot kotitaloudesta ja ostopäätöksistä.
  • Tiedot viestinnästä kanssamme.
  • Markkinointimieltymykset, mukaan lukien meille antamasi suostumukset.
  • Tuotearviot tai mielipiteet ja muu sisältö, jonka olet meille lähettänyt.
  • Olinpaikkasi perusteella saamamme sijaintitiedot, kuten osoite, jossa tietokone liitetään Internetiin, tai kauppa, jossa ostat jotain kortillasi.
  • Selaimeen tai laitteeseen, jolla käytät verkkosivustoa, liittyvät tiedot.
  • Tiedot verkkosivustoasetuksista.

Laki ja muut määräykset kohtelevat tietyntyyppisiä henkilötietoja erityisluokkana. Keräämme ja käytämme kyseisiä tietoja vain, kun laki sen sallii. Esimerkkejä käsittelemiemme tietojen erikoisluokista: sinulta pyytämämme terveystiedot (jos ostat meiltä tuotteita, joihin liittyen terveystiedot ovat relevantteja, kuten selkäkipuja lievittävät tuotteet) ja rikostuomioita ja rikoksia koskevat tiedot (jos meidän tarvitsee tutkia sinut palveluidemme käyttöön tai henkilöstön / henkilöstön palkkaamiseen liittyviin taustatutkimuksiin liittyen).

Miten käytämme näitä tietoja ja mitkä ovat käytön oikeudelliset perusteet?

Käytämme edellä mainittuja henkilötietoja ja meille antamiasi tietoja seuraaviin tarkoituksiin:

  • Sopimuksen täyttäminen tai sopimukseen liittyvien toimenpiteiden toteuttaminen. Tämä on relevanttia, jos haet jotain rahoitustuotteita tai -palveluita. Tietoihin kuuluu:
  • Maksujen vastaanottaminen ja käsitteleminen.
  • Viestintä kanssasi ja asiakaspalveluiden tarjoaminen.
  • Toimitusten tai muiden tuotteiden, palveluiden tai palkintojen järjestäminen.
  • Kanta-asiakasohjelmien hallinnointi.
  • Suhteemme hallitseminen. /li>
  • Takuiden täyttäminen.
  • Kun se on tarpeellista Tempur Sealyn oikeutettujen etujen mukaisesti alla luetellulla tavalla, ja kun tietosuojaoikeudet eivät kumoa etujamme:
  • Pyytämiesi tuotteiden tai palveluiden tarjoaminen ja lähettämiisi kommentteihin ja valituksiin vastaaminen. Voimme käsitellä tietoja huollettavistasi, perheestäsi ja kumppanistasi (tiedot, jotka annat meille).
  • Verkossa rekisteröityjen tilien luomisen ja turvaamisen fasilitoiminen.
  • Palveluidemme mainostaminen asiakkaille ja mahdollisille asiakkaille, neuvojen tarjoaminen uutisiin ja päivityksiin liittyen sekä tapahtumien järjestäminen ja hallinnoiminen.
  • Verkkosivustojemme ja verkkopalveluidemme käytön seuraaminen ja tietojesi käyttäminen, jotta voimme seurata, parantaa ja suojata tuotteitamme, sisältöämme, palveluitamme ja verkkosivustojamme sekä verkossa että sen ulkopuolella.
  • Verkkosivuston, tuotteiden tai palveluiden yksilöiminen sinulle.
  • Sinulta tai muilta vastaanotettujen palveluihimme, tuotteisiimme tai verkkosivustoihimme liittyvien valitusten tutkiminen.
  • Liiketoimintamme suorittaminen tehokkaalla ja asianmukaisella tavalla. Tähän sisältyy taloudellisen aseman hallinnoiminen, liiketoimintaosaaminen, suunnittelu, viestintä, hallinto- ja ohjausjärjestelmä ja tarkastukset.
  • Asiakastilien valvominen petosten, terrorismin, vääristelyn, turvahäiriöiden tai rikosten havaitsemiseksi, estämiseksi, tutkimiseksi ja/tai ilmoittamiseksi sovellettavan lain mukaisesti.
  • Muiden yritysten, jotka tarjoavat palveluita meille ja asiakkaillemme, kanssa tapahtuvan toiminnan hallinnoiminen..
  • Oikeudellisten vaatimusten yhteydessä ja vaatimustenmukaisuus-, sääntely- ja tutkintatarkoituksiin.
  • Tallenteet puheluista, kun soitat puhelinkeskukseemme (ilmoitamme sinulle aina, kun puhelu tallennetaan).
  • Hakemukset, jotka annat meille hakiessasi työpaikkaa, tai tiedot, jotka saamme suosittelijoilta tai aiemmilta työnantajilta.
  • Kun annat meille suostumuksesi:
  • Lähetämme sinulle tuotteisiimme tai palveluihimme liittyvää suoramarkkinointia sähköpostitse ja/tai tekstiviestillä.
  • Asetamme evästeitä ja käytämme vastaavia tekniikoita evästekäytäntömme (alla) ja sinulle annettujen tietojen mukaisesti, kun kyseisiä tekniikoita käytetään.
  • Muissa tapauksissa, kun pyydämme suostumustasi, käytämme tietoja tarkoitukseen, joka selitetään kyseisessä yhteydessä.
  • Lain vaatimiin tarkoituksiin:
  • Asiakkaisiin, mahdollisiin asiakkaisiin ja kolmansiin osapuoliin kohdistuvien tarkastusten suorittaminen oikeudellisten, lainsäädännöllisten ja ammatillisten velvoitteiden noudattamiseksi.
  • Vastauksena tutkimusta suorittavien viranomaisten tai lainvalvontaviranomaisten pyyntöihin.

Olemme suorittaneet tasapainotustestit kaikelle suorittamallemme tietojenkäsittelylle oikeutettujen etujemme perusteella, kuten edellä on kuvattu. Voit saada tietoja mistä tahansa tasapainotustestistämme ottamalla meihin yhteyttä alla olevia yhteystietoja käyttäen.

Emme pysty tarjoamaan tuotteita tai muita pyydettyjä palveluita, jos meille ole annettu kaikkia relevantteja henkilötietoja. Tiettyjen tietojen antaminen, kuten antamasi tiedot, jotta voimme lähettää sinulle markkinointiviestintää, on valinnaista.

Automatisoitu päätöksenteko

Suorittamalla joitain yllä mainituista toiminnoista luotamme tekniikkaan, joka tekee automaattisesti päätöksiä perustuen kriteereihin, joiden määrittelemme olevan relevantteja, sekä sinulta keräämiimme tietoihin tai tiettyihin maksutapahtumiin perustuen. Niihin kuuluvat luotto- ja petostarkastukset. Testaamme ohjelmistomme rutiininomaisesti näiden päätösten paikkansapitävyyden parantamiseksi ja tarkoittamattoman puolueellisuuden estämiseksi. Näillä päätöksillä voi olla merkittäviä vaikutuksia sinulle, kuten:

  • Estää palveluidemme käyttöoikeus jos määritämme, että on suurella todennäköisyydellä palvelun tarjoaminen sinulle johtaisi sääntelyvaatimusten rikkomiseen.
  • Maksutapahtumien peruuttaminen, jos määritämme, että maksutapahtuma on vilpillinen (esimerkiksi koska maksu suoritetaan paikasta, joka ei vastaa meillä olevia kyseisen loppukäyttäjän tietoja) tai maksajalla ei ole riittäviä varoja kustannusten kattamiseen.
  • Palvelun peruuttaminen, jos määritämme, että palvelumme käyttäminen on ehtojen vastaista. Analysoimme esimerkiksi maksutapahtumasi automaattisesti, jotta voimme arvioida, onko jokin suorittamistasi toiminnoista rajoitettujen toimintojen luettelossa.

Kenelle jaamme kyseiset tiedot?

Henkilötietojasi käsitellään ja käytetään Euroopan talousalueen (”ETA”)ulkopuolisilla lainkäyttöalueilla meidän ja sellaisten kolmansien osapuolten toimesta, joiden kanssa jaamme henkilötietosi.

Jaamme henkilötietojasi muiden Tempur Sealy -konsernin jäsentenkanssa hallinnoidaksemme konsernin toimintoja, mukaan lukien tuotteiden ja palveluiden tarjoaminen sinulle.

Henkilötietosi siirretään Tempur Sealy-konsernin tytäryhtiöille ja myyjille, jotka sijaitsevat seuraavissa Euroopan talousalueen ulkopuolisissa maissa:

  • Yhdysvallat
  • Intia
  • Singapore

Kun siirrämme tietojasi Tempur Sealy -konsernin sisällä, käytämme yrityksen sisäistä sopimusta, joka sisältää Euroopan komission hyväksymiä mallisopimuslausekkeita. Kun siirrämme tietojasi Tempur Sealy -konsernin ulkopuolisille organisaatioille, käytämme Euroopan komission hyväksymiä mallisopimusehtoja siirron turvaamiseksi, ellemme siirrä henkilötietoja kolmannelle osapuolelle, joka on toteuttanut sitovia yrityssääntöjä tai joka käyttää EU:n ja USA:n Privacy Shield -järjestelyä, jolloin voimme luottaa johonkin näistä mekanismeista siirron turvaamiseksi.

Henkilötietosi jaetaan myös luotettavien kolmansien osapuolten, kuten talous- tai muiden neuvonantajien, konsulttien ja muiden asiantuntijoiden, kanssa.

Jaamme henkilötietosi yritysten kanssa, jotka tarjoavat palveluita sopimusten mukaisestiTempur Sealylle. Tällaisiin kolmansiin osapuoliin kuuluvat tilausten täyttämispalvelujen tarjoajat, verkkosivujen ja IT-isännöinti, asiakaspalvelu, ylläpito, puhelinkeskustoiminnot, markkinointitutkimus ja -analyysi sekä luottokorttimaksut.

Henkilötietosi jaetaan myös valtion virastojen ja/tai lainvalvontaviranomaisten sekä luottotieto- ja petostentorjuntavirastojen kanssa, jos sitä vaaditaan edellä mainittuihin tarkoituksiin tai jos laki niin määrää tai jos sitä vaaditaan oikeutettujen etujemme lailliseksi suojelemiseksi sovellettavien lakien mukaisesti.

Jos yritys myydään tai integroidaan osaksi toista yritystä, tiedot luovutetaan neuvonantajillemme ja mahdollisen ostajan neuvonantajille, ja välitetään yrityksen uusille omistajille.

Mitä oikeuksia minulla on?

Sinulla saattaa olla oikeus pyytää Tempur Sealylta kopio henkilötiedoistasi, korjata tietoja, poistaa ne tai rajoittaa niiden käsittelyä, saada antamasi henkilötiedot jäsennellyssä, koneluettavassa muodossa ja pyytää meitä jakamaan (siirtämään) kyseiset henkilötiedot muille organisaatioille. Sinulla saattaa myös olla oikeus vastustaa käsittelyä joissakin tapauksissa.

Jos olemme pyytäneet suostumuksesi, sinulla saattaa olla oikeus peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa. Jos pyydät Tempur Sealyn toimesta tapahtuvan henkilötietojesi käsittelemiseen liittyvän suostumuksen peruuttamista, se ei vaikuta käsittelyyn, joka on jo tuolloin tapahtunut. Voit myös milloin tahansa pyytää, ettemme lähetä tai suorita profilointia suoramarkkinointitarkoituksiin.

Nämä oikeudet voivat olla rajoitettuja, jos esimerkiksi pyyntösi täyttäminen paljastaisi toisen henkilön henkilötietoja, jos oikeudet loukkaisivat kolmannen osapuolen oikeuksia (mukaan lukien meidän oikeutemme) tai jos pyydät meitä poistamaan tietoja, joita laki vaatii meitä säilyttämään tai joihin liittyen meillä on päteviä oikeutettuja etuja. Relevantit poikkeukset on sisällytetty GDPR-asetukseen ja vuoden 2018 tietosuojalakiin. Ilmoitamme sinulle luottamistamme relevanteista poikkeuksista vastataksemme kaikkiin pyyntöihisi.

Jos haluat käyttää näitä oikeuksia, ota meihin yhteyttä myöhemmin mainitulla tavalla.

Jos sinulla on ratkaisemattomia huolenaiheita, sinulla on oikeus valittaa EU:n tietosuojaviranomaiselle paikassa, jossa asut, työskentelet tai uskot, että rikkomus on saattanut tapahtua.

Evästekäytäntö

Evästeet ja vastaavat tekniikat

Mitä ne ovat?

Evästeet ovat pieniä verkkopalvelimen verkkoselaimeen lähettämiä tiedostoja, joiden avulla palvelin pystyy tunnistamaan selaimen kaikilla sivuilla. Käytämme myös muita seurantatekniikoita, jotka muistuttavat evästeitä. Niihin kuuluu pikselitunnisteet ja seuranta-URL-osoitteet. Kaikkia näitä tekniikoita kutsutaan tässä käytännössä yhdessä"evästeiksi".

Miten käytämme evästeitä?

Verkkosivustollamme käyttämämme evästeet ja niiden käyttötarkoitukset ovat seuraavat:

  • Ehdottomasti tarpeelliset evästeet: Nämä evästeet ovat välttämättömiä, jotta voit liikkua verkkosivustollamme ja käyttää sen ominaisuuksia, kuten verkkosivuston turvallisten alueiden käyttäminen. Ilman näitä evästeitä et pysty käyttämään mitään verkkosivustollamme tarjottavia palveluita.
  • Analytiikka-/suorituskykyevästeet: Nämä evästeet keräävät tietoja siitä, miten sinä ja muut kävijät käytätte sivustoamme, esimerkiksi mitä sivuja käytät useimmiten ja jos saat virheilmoituksia verkkosivuilla. Käytämme näiden evästeiden keräämiä tietoja testataksemme malleja ja varmistaaksemme, että verkkosivustolla käydessäsi ulkoasu ja tuntuma pysyvät yhdenmukaisina. Kaikki näiden evästeiden tiedot ovat yhdistettyjä. Niitä käytetään vain verkkosivuston toiminnan parantamiseen.
  • Käytämme Google Analyticsia esimerkiksi seurataksemme verkkosivuston käyttöä ja toimintoja anonyymisti. Google Analytics on verkkoanalytiikkapalvelua, jonka tarjoaa Google, Inc. (”Google”). Google Analytics käyttää evästeitä, jotka ovat tietokoneeseen sijoitettuja tekstitiedostoja, joiden avulla voidaan analysoida, miten käyttäjät käyttävät verkkosivustoa. Evästeen luomat tiedot verkkosivuston käyttöösi liittyen (mukaan lukien IP-osoitteesi) siirretään ja tallennetaan Googlen palvelimille Yhdysvalloissa. Jos IP-anonymisointi aktivoidaan, Google lyhentää/anonymisoi IP-osoitteen viimeisen oktetin EU-jäsenmaan tai Euroopan talousalueella tehdyn sopimuksen muiden osapuolten sisällä. Kokonainen IP-osoite lähetetään Googlen palvelimille Yhdysvalloissa ja lyhennetään siellä vain erityistapauksissa. Verkkosivuston tarjoajan puolesta Google käyttää näitä tietoja verkkosivuston käytön arvioimiseen, verkkosivuston toimintaa koskevien raporttien laatimiseen verkkosivuston ylläpitäjälle ja muiden verkkosivuston toimintaan ja internetin käyttöön liittyvien palveluiden tarjoamiseen verkkosivuston ylläpitäjälle. Google ei liitä IP-osoitettasi muihin Googlen hallussa oleviin tietoihin. Voit kieltää evästeiden käytön valitsemalla sopivat asetukset selaimessasi. Huomaa kuitenkin, että jos teet niin, et ehkä pysty käyttämään tämän verkkosivuston kaikkia toimintoja. Lisäksi voit estää Googlea keräämästä ja käyttämästä tietojasi (evästeet ja IP-osoite) lataamalla ja asentamalla selaimen laajennuksen, joka on saatavilla osoitteessa https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en-GB.
  • Voit kieltää Google Analyticsin käytön napsauttamalla seuraavaa linkkiä. Tietokoneelle asetetaan kieltäytymiseväste, joka estää tietojen keräämisen käydessäsi tällä verkkosivustolla tulevaisuudessa:
  • Disable Google Analytics
  • o Lisätietoja tietojen käyttöön ja tietosuojaan liittyvistä ehdoista löytyy osoitteestahttps://www.google.com/analytics/terms/fi.html or at https://policies.google.com/?hl=fi&gl=uk. Huomaa, että tällä verkkosivustolla Google Analytics -koodia täydentää ”anonymizeIp”, jotta varmistetaan IP-osoitteiden anonymisoitu kerääminen (ns. IP-peittäminen).
  • Toiminnolliset evästeet: Nämä evästeet mahdollistavat verkkosivustomme muistaa tekemäsi valinnat (kuten käyttäjänimesi, kielesi tai alueesi) ja tarjota parempia ja henkilökohtaisempia ominaisuuksia. Näitä evästeitä voidaan käyttää myös tekemiesi muutosten muistamiseksi, jotka on tehty tekstin kokoon, fontteihin ja muihin muokattaviin verkkosivuston osiin. Niitä voidaan käyttää myös pyydettyjen palveluiden tarjoamiseen, kuten videoiden katselu tai kommentointi. Lisäksi näitä evästeitä voidaan käyttää valinnaisen palvelun toiminnan sallimiseen, kuten reaaliaikaisen chat-istunnon tarjoaminen. Näiden evästeiden keräämät tiedot voidaan anonymisoida eivätkä ne pysty seuraamaan selaustoimintaasi muilla verkkosivustoilla.
  • Kohdistamisevästeet: Näitä evästeitä käytetään tarjoamaan mainoksia, jotka ovat relevantteja sinulle ja mielenkiinnonkohteisiisi liittyen. Niitä käytetään myös rajoittamaan mainosten näyttökertoja ja mittaamaan mainoskampanjoiden tehokkuutta. Näitä evästeitä käytetään vain suostumuksellasi. Voit antaa suostumuksesi joko sulkemalla verkkosivustomme aloitussivulla näkyvän evästebannerin tai selailemalla verkkosivustolla evästebannerin ulkopuolella ja napsauttamalla sitä. Huomaa, että seuraamme suostumustasi teknisellä evästeellä. Siksi näet evästebannerin uudelleen, jos poistat laitteellesi tallennetut evästeet. Ne sijoitetaan tavallisesti mainosverkkoihin verkkosivuston ylläpitäjän luvalla. Ne muistavat, että olet käynyt verkkosivustolla. Nämä tiedot jaetaan muiden organisaatioiden, kuten mainostajien, kanssa. Usein kohdistus- tai mainontaevästeet liitetään toisten organisaation tarjoamiin sivuston toimintoihin.
  • Sosiaalisen median käyttämät evästeet: Näiden evästeiden avulla voit jakaa tekemisesi sivustollamme sosiaalisessa mediassa, kuten Facebookissa ja Twitterissä. Emme hallitse näitä evästeitä. Katso evästeiden toimivuutta koskevat vastaavat tietosuojakäytännöt.
  • Pikselitunnisteet: Tunnetaan myös nimellä selkeä GIF tai jäljite. Nämä ovat näkymättömiä tunnisteita, jotka on sijoitettu verkkosivuston tietyille sivuille, mutta ei tietokoneeseen. Kun käytät näitä sivuja, pikselitunnisteet luovat yleisen ilmoituksen kyseisestä käynnistä. Ne toimivat yleensä yhdessä evästeiden kanssa, ja rekisteröivät, kun tietty laite käy tietyllä sivulla. Jos poistat evästeet käytöstä, pikselitunniste havaitsee vain anonyymin verkkosivustokäynnin.
  • Seuranta-URL-osoitteet: Näiden avulla määritetään, mistä viittaavasta verkkosivustosta verkkosivustolle siirrytään.

Jos et halua sallia mitään evästeitä tai haluat käyttää vain tiettyjä evästeitä, tutustu selaimen asetuksiin. Voit milloin tahansa käyttää selaimesi asetuksia peruuttaaksesi suostumuksesi käyttämiimme evästeisiin liittyen ja poistaa evästeet, jotka on jo asetettu. Huomaa, että poistamalla evästeemme tai estämällä tulevien evästeiden toiminnan, et ehkä pysty käyttämään sivuston tiettyjä alueita tai ominaisuuksia.

Lisätietoja evästeistä osoitteesta http://www.allaboutcookies.org tai http://www.youronlinechoices.com/fi joka sisältää lisätietoa käyttäytymiseen liittyvästä mainonnasta ja yksityisyydestä verkossa.

Kuinka kauan säilytätte tietojani?

Kun käsittelemme tilirekisteröintitietoja, säilytämme niitä niin kauan kuin tilisi on aktiivinen tai olet sivustojemme aktiivinen käyttäjä ja enintään kuuden vuoden ajan sen jälkeen.

Kun käsittelemme henkilötietoja sopimuksen täyttämisen tai kilpailun tai kyselyn yhteydessä, säilytämme tietoja kuuden vuoden ajan viimeisestä vuorovaikutuksestasi kanssamme.

Kun käsittelemme henkilötietoja markkinointitarkoituksiin tai suostumuksellasi, käsittelemme tietoja, kunnes pyydät käsittelyn lopettamista ja lyhyen ajan tämän jälkeen (jotta voimme toteuttaa pyyntösi). Pidämme kirjaa myös siitä, että olet pyytänyt meitä olla lähettämättä sinulle suoramarkkinointia tai käsittelemättä tietojasi, jotta voimme noudattaa pyyntöäsi tulevaisuudessa.

Tämän tietosuojailmoituksen muutokset

Tätä tietosuojailmoitusta voidaan päivittää aika ajoin. Päivitämme tämän tietosuojailmoituksen yläosassa olevan päivämäärän sen mukaisesti. Joissakin tapauksissa voimme myös aktiivisesti antaa neuvoa tietojenkäsittelytoiminnoista tai merkittävistä muutoksista tähän tietosuojailmoitukseen sovellettavan lain edellyttämällä tavalla.

Ota yhteyttä

Toivomme, että pystymme vastaamaan kysymyksiisi, jotka koskevat tietojen käsittelytapaamme. Jos sinulla on huolenaiheita tietojen käsittelytapaamme liittyen, ota yhteyttä tietosuojavastaava, johon voit ottaa yhteyttä seuraavasti: dataprotection_nordic@tempursealy.com.

Tietojesi rekisterinpitäjä on Tempur Sealy Suomi OY, joka on rekisteröity maassa Suomi yritysnumerolla F115418995, jonka rekisteröity toimisto-osoite on Kauppakeskus Tikkuri Asematie 4-10, 01300 Vantaa, Finland.